torsdag den 12. marts 2015

Splashing out..

Appetizers/forretter

       
                      Smoked duck bruschetta w. blueberry balsamic                         lady crab sriracha soup

Blue cheese crumble and tomato salad

Rib-eye, grilled sweet potatoes and asparagus

The girls' entrées/Pigernes hovedretter 


Sian, Nadine, me, Flora
I torsdag var vi ude og flotte os lidt "Valdosta-style" - det vil sige vi tog på en af de fineste restauranter i byen til aftensmad - 306 North. 

Normalvis lyder det jo som en dyr affære, men i en lidt mindre by som Valdosta er priserne altså bare ikke på samme niveau som i større byer - og det skal man jo nyde :-) 

Først delte jeg to forretter med Nadine, hvorefter jeg var faldet for den største bøf på menuen - rib-eye med blue-cheese creme. 

På stort set alle restauranter jeg har været på her i USA, er det sådan at man bestiller en hovedret, og så kommer den gerne med to "sides" (tilbehør), samt en salat, modsat derhjemme hvor man bestiller en ret, og så er det altså det man får. 

- Jeg fik grillede asparges og søde kartofler - og det var lækkert!

Nu var det jo en grund til at vi sådan flottede os på en torsdag aften.. Fredag skulle vi nemlig på backpackingtur til Cumberland Island, og der stod den på dåsemad, trangia-madlavning, og en masse muslibarer, så depoterne skulle vel fyldes op :-) 



::::



Thursday we splashed out "Valdosta-style" and went to one of the best restaurants in town - 306 North. 

Usually that would sound like an expensive evening, but in a smaller town like Valdosta, the prices are jut not as high as in bigger cities - and you have to enjoy that :-)

I shared two appetizers with nadine, and for the entrée I had fallen in love with the biggest steak on the menu  - a rib-eye with blue cheese creme. 

In pretty much all restaurants I've been to in the US, when you order an entrée it comes with two sides and a salad, unlike at home where you order and entrée and you get whatever "sides" it comes with according to the menu. 

- I got the grilled asparagus and sweet potatoes - and it was delicious!

Now, there was actually a reason why we splashed out on a Thursday night... Friday we were going on a backpacking trip to Cumberland Island where the menu would be canned foods, anything cooked over a small burner, and a lot of granola bars, so obviously we had to stock up on good nutrition before that :-)

onsdag den 4. marts 2015

More pancakes!


I tirsdags var det national pandekagedag - i hvert fald på IHOP (International House of Pancakes - ja, det eksiterer - ja, det er en kæderestaurant). 

På IHOP betyder national pandekagedag at alle (ja, ALLE!) får gratis (ja, GRATIS!) pandekager! 

Juhuuu! - dét skal fejres ;-)

Så vi mødte glade og sultne op tirsdag morgen kl. 9 til en omgang pandekager (og lidt rigtig morgenmad i form af spejlæg og hashbrowns/rösti). 

Rigtigt nok var pandekagerne gratis - 3 stks. pr. næse. 

Til gengæld opfordres man til at smide lidt håndører i deres indsamling på vejen ud. Der bliver samlet ind til Children's Miracle Network som sørger for at f.eks. kræftsyge børn eller børn med andre længerevarende sygdomme har adgang til ekstra ressourcer.

Pandekagerne var lækre - og vi efterlod alle en lille donation på vejen ud :-)



::::


Tuesday was national pancake day - at least according to IHOP.

At IHOP, national pancake day means free (yes, FREE!) pancakes for everybody (yes, EVERYBODY!).

Wohooo - worth a small celebration ;-)

So we went to IHOP at 9AM, happy and hungry, to get our pancakes (and some real breakfast like eggs and hashbrowns). 

Even though I was skeptical at first (really? Something for free in the US?), the pancakes were actually free! 3 per person.

However, you were encouraged (not forced) to donate a bit of money after your meal. The donation would go to the Children's Miracle Network, which as far as I understood, is a charity that provides some extra resources to children who have longterm illness or disease, or is hospitalized for other causes. 

The pancakes were delicious and we all left a small donation on the way out :-)